تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

ازجمله ابزار های مورد نیاز و ضروری برای خاموش کردن آتش، کپسول‌ آتش نشانی می باشد که در دسته تجهیزات آتش نشانی قرار گرفته است. در این سری از مقاله های تخصصی برای بیان تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 ابتدا باید به‌طور مفصل و کامل هر یک از آن‌ها را بررسی کنیم و بعد از آن با توجه به نتایج به دست آمده، مزایا و معایب به‌کارگیری هرکدام را در زمان آتش‌سوزی را بررسی نماییم.

با توجه به اینکه حادثه همواره در کمین است باید در محیط پیرامون کار و محل زندگی خود کپسول آتش نشانی داشته باشیم؛ این ابزار می‌تواند از پخش شدن آتش در کل محیط جلوگیری کنید. همان‌طور که می‌دانید با استفاده از کپسول مناسب آتش‌نشانی، مهار آتش امکان‌پذیر می‌گردد؛ پس لازم است که در انتخاب این وسیله با توجه به نیاز خود توجه داشته باشیم، کپسول آتش نشانی روناک یکی از بهترین برند های تولید کننده کپسول آتش نشانی در بازار است که میتوانید برای خرید آن با کارشناسان فروش ایمن شیم در تماس باشید. 

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

تماس با ایمن شیم

جهت دریافت مشاوره قبل از خرید با کارشناسان ایمن شیم تماس بگیرید

 

کاربرد کپسول آتش نشانی پودری

کپسول‌ آتش نشانی پودری در اصطلاح ABC نامیده می‌شود و دلیل این نام‌گذاری برمی‌گردد به توانایی مقابله‌ی کپسول‌های پودری با آتش‌سوزی‌های رده  A,B,Cکه در ادامه در مورد هرکدام از رده ها و کاربردشان صحبت خواهیم کرد :

  • رده A: انواع الیاف، پارچه، کاغذ، صنایع چوبی و کلاً مواد جامدی که قابلیت اشتعال داشته باشند.
  • رده B: انواع نفت و مشتقات آن + روغن و رنگ
  • رده C: گازهایی مثل هیدروژن، بوتان و متان که در دست‌بندی مواد اشتعال‌زا قرار دارند.
  • ردهD : هر نوع فلز قابل اشتعال مانند منیزیم، پتاسیم و آلومینیوم.
  • رده F: روغن‌هایی که از آن‌ها برای پخت غذا استفاده می‌کنند و قابلیت آتش‌سوزی دارند.

کاربرد کپسول آتش نشانی پودری

در ارتباط با روش کار کپسول آتش نشانی پودری باید عنوان کرد که این مدل سدی میان سوخت و منبع اکسیژن به وجود می‌آورد و با این روش آتش را خفه نموده و آن را خاموش می‌کند. درواقع می‌توان گفت که معمولاً از کپسول آتش نشانی پودری، برای خاموش کردن آتش حاصل از جریان الکتریسیته و فلزات قابل اشتعال مثل منیزیم استفاده می‌شود. موارد کاربرد این مدل کپسول‌ها تنها به این تعداد محدود نشده و شامل موارد دیگر نیز می‌شود.

کپسول آتشنشانی

حادثه هیچگاه خبر نمیدهد ،همین حالا کپسول آتش نشانی مورد نیازتان را ثبت سفارش کنید.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی پودری

از کپسول های پودری باید در محیط های باز استفاده کرد چراکه این مدل خاموش‌کننده‌ها با توجه به ساختار پودری‌شان به‌راحتی استنشاق می‌گردند، موجب ایجاد مشکلات متعددی در فضاهای بسته می‌شوند. اضافه بر آنچه گفته شد، اثرات باقی‌مانده از آن‌ها نیز به‌سختی تمیز می‌شود و نظافت محل موردنظر را با مشکل مواجه می‌کند.

کپسول آتش نشانی پودری برای مهار آتش‌سوزی‌های ناشی از مایعاتی نظیر بنزین، تینر و رنگ استفاده می‌شود که درواقع قابلیت اشتعال‌زایی فراوانی دارند؛ کپسول آتش نشانی پودری همچنین می‌تواند در خاموش کردن آتش ناشی از گاز مایع نیز بسیار خوب عمل کند؛ در اطفاء حریق ناشی از تجهیزات الکتریکی نیز همان عملکرد خوب خود را خواهد داشت.

این نکته را نیز باید گفت که الیاف و پارچه‌ها، چوب و فراورده‌های آن و کاغذها ازجمله موارد دیگری می‌باشند که اگر آتش بگیرند به‌وسیله‌ی کپسول پودری خاموش می‌شوند. اکنون که با موارد کاربرد کپسول آتش نشانی پودری آشنا شدید، بهتر است که موارد منبع بکار گیری از آن را نیز بررسی نماییم.

همان‌گونه که قبلاً نیز اشاره شد، استفاده از کپسول‌های پودری در مکان‌های بسته مثل محیط‌های مسکونی ممنوع است و مورد دیگر اینکه اگر آتش‌سوزی ناشی از تجهیزات الکتریکی بیش از ۱۰۰۰ ولت باشد، ضروری است که از خاموش‌کننده‌های پودری برای خاموش کردن آتش استفاده نگردد.

ویژگی‌های کپسول آتش نشانی پودری

موارد استفاده از کپسول آتش نشانی co2

در ادامه‌ی مطلب به توضیح در مورد کپسول آتش نشانی co2 می‌پردازیم:

  • برای مهار آتش‌سوزی‌های الکتریکی از کپسول آتش نشانی co2 استفاده می‌نمایند.
  • برای مقابله با مواد اشتعال‌زای دیگری چون نفت، تینر و رنگ نیز از کپسول co2 کمک می‌گیرند.
  • عملکرد آن به نحوی است که اکسیژن را جابه‌جا نموده و در آخر به توقف فرآیند آتش‌سوزی کمک می‌نماید و به همین خاطر است که در اتاق‌های سرور کامپیوتر از این نوع کپسول‌های آتش‌ نشانی استفاده می‌کنند.
  • از این مدل معمولاً برای محیط‌های بسته مثل انواع فضاهای ساختمانی، مکان‌های سربسته اداری، وسایل نقلیه، آشپزخانه‌ها و غیره استفاده می‌شود. موارد منع استفاده از این نمونه خاموش‌کننده‌ها باید به مواردی مانند آتش‌سوزی فلزات و موادی با قابلیت آتش گرفتن مثل پارچه، صنایع چوبی، کاغذ و الیاف اشاره نمود.

موارد استفاده از کپسول آتش نشانی co2

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

با توجه به مباحثی که مطرح شد پیرو هر یک از انواع کپسول‌های آتش نشانی پودری و co2، حتماً به‌خوبی دریافته‌اید که عملکرد کپسول پودری و کپسول co2 و همچنین موارد کاربردی آن‌ها کاملاً با یکدیگر متفاوت است و همچنین با توجه به نکاتی که در مورد موانع مصرف هرکدام بیان گردید، متوجه شدید که کپسول‌های پودری غالباً برای محیط‌های باز و کپسول co2 برای محیط های بسته مناسب هستند.

بنابراین باید به این مسئله توجه ویژه نمود که هر کپسول کارایی منحصربه‌فرد خود را دارد و بکار گیری آن‌ها به جای یکدیگر نه تنها موجب مهار آتش نمی‌شود؛ بلکه حوادث جانبی دیگری را نیز به وجود می‌آورد و خطرات دیگری را رقم خواهد زد. با توجه به وجود تفاوت های بسیار بین کپسول های co2 و پودری باید در همگام خرید به نوع کپسول و محلی که میخواهیم از آن استفاده کنیم توجه داشته باشیم تا با یک انتخاب درست و مناسب بتوان تا حد امکان از به وجود آمدن آسیب‌ها و صدمات ناشی از آتش‌سوزی‌ها جلوگیری کرد.

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2

به روز شده در  3 بهمن 1402

اشکان فرهمند
اشکان فرهمند

خرید لوازم و تجهیزات آتش نشانی نیازمند تجربه و شناخت کافیست، به شما کمک میکنم انتخابی هوشمندانه و اقتصادی داشته باشید، ممنون میشم نظراتتون در مورد این مطب را در قسمت دیدگاه ها وارد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2
محبوب ترین مطالب سایت

فهرست مطالب